Üdvözöljük honlapunkon! Akadálymentesített verzió

Az első United Way-t 1887-ben hívta életre négy alapító, az amerikai Denver városában. Ebből a helyi kezdeményezésből fejlődött ki a világ egyik legnagyobb humán szolgáltatásokat támogató nonprofit hálózata, amely ma 46 országban van jelen. A United Way munkájának lényege mindenütt ugyanaz: támogatóink pénz- és természetbeni adományokkal, önkéntes munkafelajánlással segítenek a rászorulókon, a közvetlen környezetükben élők életminőségét javítva. Ennek sikerét mutatja, hogy az United Way szervezetek világviszonylatban éves szinten több mint 4,7 milliárd dollárt gyűjtenek össze és több százezer önkéntest mozgósítanak. A nemzetközi United Way gyakorlatban kifejlesztett tudást és módszereket felhasználva szigorú etikai, pénzügyi és jogi követelmények betartásával a tagszervezetek nagy önállósággal folytatják segítő munkájukat.

Hazánkban a ’90-es évek elején jött létre az United Way hálózata – köztük 1992-ben a United Way Kisalföld Alapítvány, mely 1998. óta közhasznú civil szervezetként működik. A United Way Magyarország hálózati tagjaként célunk a magyar társadalom erősítése, valamint a civil és üzleti szféra együttműködésének fejlesztése, a helyi közösségek szükségleteinek felmérésén alapuló, hiánypótló szolgáltatások támogatása hatékony és átlátható adománygyűjtés és forráselosztás, szolgáltatások révén.

1996-ban az EK Phare programjának támogatásával, a szociálpolitikai innováció, a szociális szektor fejlesztése céljából Regionális Szociális Forrásközpont programot indítottunk. Bár a finanszírozás azóta megszűnt, a program által nyújtott szolgáltatások – képzések, fórumok, kutatások stb. - 13 éve sikerrel működnek, a Forrásközpont azóta külön szervezeti egységgé nőtte ki magát.

Az alapítvány munkáját a 10 fős kuratórium felügyeli:

dr. Varga Gábor – elnök

Bognár Gyöngyi – alelnök

Csetényi Tiborné – tag

dr. Nagy Vincéné dr. Katzer Jolán– tag

dr. Polyák Zoltánné – tag

Horváth Ildikó – tag

Jankó Ferenc – tag

Panker Mihály – tag

Radics Katalin – tag

Reményi Attila – tag

A United Way Alapítvány magyarországi hálózata:

Kérem kattintson valamelyik központra! United Way Vértes Vidéke Erőforrás Alapítvány - United Way Magyarország United Way Kiskunfélegyháza United Way Kisalföld Alapítvány